Dosar România: Lumea fotografiilor interzise (@TVR1)
55:24
631,191
Reddit
Ediţia emisiunii Dosar România, difuzată sâmbătă, 26 mai, la TVR1.
Arhitectul Andrei Pandele a realizat in timpul Epocii de Aur o serie de fotografii care, la acea vreme, nu numai ca nu ar fi putut fi publicate, dar realizarea lor constituia o fapta ilegala pentu regimul comunist.Treizeci de ani mai tarziu, in 2008, Andrei Pandele expunea fotografiile la Teatrul National din Bucuresti. Expozitia purta numele "Fotografii interzise" si a avut un mare succes, fiind preluata si in strainatate. Patru ani mai tarziu subiectul este considerat interesant pentru BBC, dar si pentru TVR. Jurnalistul Razvan Butaru face un interviu cu Andrei Pandele, dar presedintele director-general al TVR de la acea vreme, Claudiu Săftoiu, începe restructurarea institutiei si opreste productiile timp 8 luni. Interviul nu mai este difuzat. Azi, "Lumea fotografiilor interzise" ne dezvaluie ca mare lucru nu s-a schimbat.
facebook.com/fantvr1
www.tvr.ro
www.tvrplus.ro
isnets.info

Ummæli
 • vasilew
  vasilew

  Scoaterea adevarului din context este apanajul dezinformatorilor...Cei care arata adevarul istoric,aduna realitatile din care este format adevarul...

 • Le Mon Tree
  Le Mon Tree

  In anii '70 candva, in Oradea au vrut sa demoleze biserica Sf. Ladislau (terminat in 1790) din centru, unde s-au adunat buldozerii deja... Oamenii, majoritatea unguri, romano-catolici (sub Ceausescu, sic!) s-au adunat si au facut un lant viu in jurul cladirii, s-au ingenunchiat si au inceput sa se roage... 3 zile si 3 nopti au stat asa, vis-a-vis cu demolatori, bine-nteles care vroiau sa actioneze pe baza directivelor partidului. Dovada ca au invins enoriasii, e ca cladirea bisericii inca sta in picioare, nevatamata. --- In the 70's, in Oradea, the Romanian communist party wanted the destroy the St. Ladislaus church (finished in 1790) in the center, where bulldozers have already gathered ... People, mostly Hungarians, Roman Catholics (under Ceausescu, sic!) kneeled and began to pray ... 3 days and 3 nights they stayed like that, opposite the demolitors, of course they wanted to act based on the party's directives. The proof that the parishioners defeated is that the church building is still standing, unharmed.

 • john smith
  john smith

  Comuniștii au fost băieți cuminți comparat cu ce nu se pregătește și deja trăim. Se numește tehnocrație globalista. Adică globalistii for avea control totalitar cu ajutorul tehnologiei cu care controlează viața oamenilor în cel mai mic detaliu fara că aceștia să cunoască. China E doar in exemplu cu creditul social. In ziua noastră n-o sa revină lumea la "normal" Oana când n-o sa avem toți ID digital cu microchip implantat in corp, cashless și 100% dependent și responsabil guvernului. Ținta globaliștilor exprimată prin World Economic Forum este ca omul sa fie amalgamat cu tehnologia și unde vor că creierele umane sa fie conectate prin microchipuri la internet și astfel să gândim "responsabil". Va vorbesc ce am auzit din gura lor.

 • Vasile Apostol
  Vasile Apostol

  RESPECT MAXIM !!! Domnule arhitect !!

 • Body
  Body

  Ce fond muzical ați găsit si voi.....urât!!!!!!!!

 • Bob Sponge
  Bob Sponge

  Păi băgați bine de seamă_ că un important rol în toată treaba asta, il are și tehnologia de pozare.. ! Adică, dacă îți arăt o poză făcută acum, cu zona din fața blocului_ unde stau eu în Drumul Taberii, are să - ți lase o impresie mai bună decât ce este în realitate. Dar știi de ce..? Pentru că megapixelii și culorile o arată într-un fel >sau= cu realitate.. 🤔 Adică verdeața roșu din obrajii copilului, tricoul doamnei, sau chiar albul de pe burta cotofenei ( pentru că în alb-negru, nu-l vezi nici pe alb ), toate astea fac să ți se pară că ce frumoasă locație ar fi acolo ! 😄 Cu atât mai mult că nu s-a schimbat nimic în zonă de pe vremea lu' Ceașcă, excepție tehnologia pozei,. 📱 Trăiască Huawei ! 😄 👍 🎉

 • dumitru mateescu
  dumitru mateescu

  TIGANUL CU TAMBALUL ERA OBLIGATORIU FIIND SPONSOR

 • Baron Local
  Baron Local

  24:10 romania dezavantaje - comunism - transport public - autobuze - testari zilnice la suprasarcina cu voluntari 26:19 , 38:55 , 43:51 , 48:56 obe

  • vasilew
   vasilew

   Te contrazici singur...

 • Danut Popescu
  Danut Popescu

  Tot alea sunt regulile si la coborare si la urcare si astazi , tot in felul ala le mai si scrie pe usi . Astia erau prostii care furau depozite cu mancare ( si nu numai ) si atunci . Imi pare rau ca , din cauza circumstantelor politice , nici nu aveam cum sa fac poze , dar cine stie se stie . Era un cult al personalitatii ca agresiv , dar tot asa mai fac altii si astazi , ai toate sansele sa iti iei si bataie tot la fel ca atunci daca ii provoci pe dementii lor .

 • Martin Ludwig
  Martin Ludwig

  PARCA ACUM NU TOT COMUNIȘTI CONDUC ROMÂNIA SAU COPII SAU NEPOȚII LOR?????? ATÂT SA SCHIMBAT DUPĂ "89 A DISPĂRUT FAMILIA CEAUSESCU!!!!! PĂCAT MARE PENTRU OAMENI CARE AU MURIT LA LOVITURA DE STAT DIN '89!!!!!!!!

 • Marian Mihai
  Marian Mihai

  Ceausescu a fost si va ramane cel mai mare patriot nu cred ca va mai fi egalat foarte curind

 • EUGEN POPESCU
  EUGEN POPESCU

  CA SA COMPARAM CU CE S-A FACUT DUPA 1989, AR FI DEJA RIDICOL, NU ARE SENS, NU DOAR CA NU AM MAI CONSTRUIT PRACTIC NIMIC, CI AM DISTRUS SI CEEA CE AM AVUT.

  • Virtual Target
   Virtual Target

   A contruit oameni incapabili si egoisti, libertatea si deschiderea mintala primeaza Desteapta-te romane

 • No Way
  No Way

  Ce de-a dizidenti mai exista in televiziunea curului, aia la care nu se mai uita nimeni. Aia care l-a lins in cur pe Ceausescu zeci de ani, aia ca l-a ajutat pe kgb-istul Iliescu sa puna gheara pe putere, aia care a adus minerii in Bucuresti pentru ca KGB-ul sa stapaneasca in continuare zeci de ani amarata asta de tara !

 • scoica sco
  scoica sco

  numai prosti aberante am auzit~~~~!!!!!!!!

 • relu72ex
  relu72ex

  Este adevarat ca anumite fotografii nu puteau fi expuse dar, se exagereaza ideea ca trebuia sa actionezi ca si un spion sa prinzi cateva cadre. Am facut sute de poze prin oras.

 • YOEL BRUJBU ADAN
  YOEL BRUJBU ADAN

  😂 Mi-as dori un raspuns de la autorul documentarului ! Dle,Nu-i asa ca blocurile astea mai noi ,construite dupa 90,sunt mai frumoase ? 🤦🏻 Normal ca sunt mumoase,cu peste 100 de miliarde datorie trebuie sa fie frumoase ! Eu am impresia ca elitele astea romanesti sunt proaste bâtā ! Sa nu stii tu ce este mai important ,individul sau comunitatea?

  • vasilew
   vasilew

   Pai ei se gandesc doar la propria avutie...N-au nici o treaba cu comunitatea...

 • PsihoЯobot
  PsihoЯobot

  52:31 Freddy Mercury de ROMANICA!

 • george grepaly
  george grepaly

  Stalingrad pe Volga > Orasu Stalin pe Timpa / .......a fost odata, ca niciodata, c' povesti .....

 • Dan Nebunaticul
  Dan Nebunaticul

  8:27 Nea arhitectul maninca kkt. Oamenii erau fericiti si se luptau din greu ca sa capete un apartament de minim 2 camere la bloc ca sa scape din locuintele mizere ce impinzeau Bucurestiul chiar si in centru. Arhitectura medievala era o oroare.

  • cool trades
   cool trades

   Ba, du-te ba'n pestera de unde venici.Ba ,tu stii ma cand a fost Evul Mediu?:-)))).Vai da capu; vostru de repetenti.V-ati luat net fara permis.Ca prostia e peste limita legala:-)))

 • clara stein
  clara stein

  Primul video caruia ii dau dislike...

 • Florin Gheorghe Spreitzer
  Florin Gheorghe Spreitzer

  Cismarul analfabet a distrus România pe 100 ani.

 • Shewolf
  Shewolf

  CONSTRUCTIA BLOCURILOR DE PE VICTORIA SOCIALISMULUI A PERMIS BUCURESTIULUI SA AIBA 2 MILIOANE DE LOCUITORI CARE AU LUCRAT AICI IN DIVERSE DOMENII. Vilele vechi, multe deteriorate de cutremur si chiar periculoase de locuit in ele, precum si mirosul innebunitor si toxic al Dambovitei si palele de aer ce veneau de la abator in vara au disparut cu refacerea centrului orasului. Faptul ca Ceausescu avea si ceva pasarele e adevarat, dar construirea zonei a fost si este o investitie extraordinara pentru oras. Ura fata de Ceausescu seamana cu ura americanilor "democrati" pentru Trump. E o mare greseala.

 • emil patrascu
  emil patrascu

  Adrian Irimia angajat la Romania Actualitati se pretinde absolvent al Facultatii de Filozofie dar nu a reusit nici la examenul de admitere la aceasta facultate. E o rusine sa tii un asemenea angajat la postul de radio national ! Cel ce realizeaza Top Bucuresti de la ora 14 , in weeckend .E un taranoi needucat ce cu greu a luat bacul... Asa sunt toti angajatii la stat ?

 • ion barboi
  ion barboi

  va rog nu mai arati poze cu verii mei

 • Petru Husu
  Petru Husu

  Am văzut pe cineva... Într-o fază , cu un celular ! La acele vremuri... Nu existau celulare ! 🤔

  • Razvan Ursache
   Razvan Ursache

   Acum nu știu ce să vă răspund amândurora. Ori glumiți ori sunteți proști pe bune? Doamna oricum este semianalfabetă.

  • Marieta Toader
   Marieta Toader

   buna seara. exact, la minutul 3:05...... dar banuiesc ca pozele sunt introsude cumvain acestfilmulet de actauliatate; iar telefonul aceluia nu est eunul chiar de la inceputul telefoniei mobile..

 • leather accessories
  leather accessories

  329 de rahaturi comuniste nu pot accepta adevarul nici in ziua de azi

 • Teodor Pantea
  Teodor Pantea

  Genul de filme "documentare" care nu sunt necesare!!

  • Teodor Pantea
   Teodor Pantea

   @cool trades Nu va face niciodata pashi inainte cei ce se uita mereu in urma!!

  • cool trades
   cool trades

   Ba sunt Tudore.Lasa ca sunt necesare.Sa stie lumea cum a fost.;-)).De ce nu trebuie?

 • Dream Of Mirrors
  Dream Of Mirrors

  Fotografii demne de Magnum!

 • Gabriel_S
  Gabriel_S

  Idioti nerecunoscatori care sunteti! V-a facut Ceausescu o Romanie care dainuie si astazi! In proportie de 70-80% din structura de baza a Romaniei de astazi este facuta de Ceausescu si de poporul pe care l-a condus! Restul de 20-30%, reprezentand Industria si agricultura, le-ati distrus voi dupa ce l-ati omorat pe Ceausescu! Dupa 32 de ani de la Revolutie, Romania construita si adusa de Ceausescu intre tarile onorate ale lumii zace si acum bolnava, pe moarte, din cauza voastra!

 • AliveForMusic
  AliveForMusic

  Pe atunci macar oamenii erau cumva mai uniti fie si in suferinta, acum suntem divizati toti.

  • Ursulețul Vrâncean
   Ursulețul Vrâncean

   Divizarea provine chiar de atunci. Atunci omul a învățat să-și toarne cunoscuții, prietenii și rudele din egoism și pentru foloase proprii.Oamenii de astăzi sunt în cea mai mare parte fiii celor de atunci, care au primit acea educație și care și astăzi plâng după,, epoca de aur "când aveau de toate, doar ei, fără să se gândească la aproapele său. Totul se învârte în jurul unui singur cuvânt:EDUCAȚIE.

 • Toteu T.
  Toteu T.

  Intervievatul bate câmpii rău, da.tii pastilele sau intențiile . N.am întâlnit străin (si am dus sute de străini, din toate clasele sociale, marea majoritate veniți cu afaceri, deci potenti financiar) si TOȚI au fost plăcut impresionați, iar cine a avut timp sa viziteze, au vizitat, daca nu, si.au făcut poze. Eu știu ca dacă nu.mi place un lucru, nu.mi pierd timpul cu el, punct! Casele care au fost daramate erau vai mama lor, fără structuri de rezistență, cu mari crapaturi sau fisuri de pe urma cutremurelor din '40 si '77 + bombardamente din al doilea razboi mondial. Oful majorității demolate este ca au fost mutați in alte zone....muncitoresti, ei având aere de boieri din zone mai selecte, dar cadeau pereții pe ei. Cum poți sa spui ca e păcat, cand multe case erau foarte afectate, iar mulți nici măcar nu si.ar fi permis sa.si cumpere apartamente noi cu 3-4 camere. Au fost construite blocuri si blocuri, in funcție de cine urma să locuiască in ele, adică cat de smecher erai(exact ca acum sau cum a fost inainte de 40). Dovada ca ATUNCI macar statul avea habar si nu construia aiurea se vede acum comparând cartierele comuniste cu cele noi vai mama lor inghesuite si fără pic de verdeață. Ce omite sa spună nenea, e ca stadionul national de 100.000 locuri este sub casa poporului, ceea ce înseamnă ca acolo au fost case, dar majoritatea au fost daramate pe locul bulevardului 13septembrie, panduri, tudor vladimirescu. Or fi fost poate si case drăguțe probabil, dar fara structura de rezistență...degeaba e vopsit gardul si înăuntrul leopardul... Dacă nu asfalta Vanghelie strazile alea....tot in mocirlă sau piatra de râu erau si astăzi. Sunt curios dacă mai vine unul de 7,5 cate mai raman in picioare. Nu.l regret pe Ceaușescu, dar ne.acaisa ăsta, nici pantofii sa.i curețe nu merită. Am in familie arhitecta care de la blocuri si până la baraje si hidrocentrale in China, a construit si n.am auzit.o sa vorbească in halul ăsta atunci, deși trăia cu teama ca vor fi daramati in cartierul din spatele Circului.

 • Rusu Cristian
  Rusu Cristian

  Daca nu era Ceausescu sa faca Blocuri Cai Ferate si altele eram mai jos decat tarile din Africa Eu intreb dupa 89 ce sa construit in tara asta Romania economic a fost distrusa si inca este au venit investitori din alte tari ca sa fim scavii lor si ai Europei Macar Ceausescu a fost pentru Romania dar dupa 89 au venit la conducere vanzatori de tara si asta cred ca este destul de grav Pe timpul lui Ceusescu paturile sociale erau mai echilibrate insa in ziua de azi sunt Printi si Cersetori Macar pe timpul lui Ceasescu nu exista otia grava care este acuma Acum sa fim seriosi cu salarul din Romania cum poti avea 2-3 Vile sau ca Iohanis vreo 5 case din meditati cine are minte sa gandeasca

 • Рождённый в МССР
  Рождённый в МССР

  Îmi poate spune cineva cine cântă piesa 03:25 good day ?

  • Рождённый в МССР
   Рождённый в МССР

   Merci mult

  • Vasile Vornicu
   Vasile Vornicu

   Pink floyd - Hey you - albumul : The wall

 • Adriana Foroticean
  Adriana Foroticean

  Ne place sau nu a fost viata a cel putin 3 generații de romani sa ne bucurăm ca au existat oameni care au păstrat imagini

 • Ave Tracica
  Ave Tracica

  Nu m a pot abtine... Jura te mai comentatorule sa te duci la puscarie 2 ziile si o dupa amiaza ca,pe vremea lui NEA NICU era nasol???!!!

 • adi popescu
  adi popescu

  bun.....daca Ceausescu era de bagat in cusca....ma intreb ce e de facut cu sleahta de azi !! ei...oare ce merita ???

  • Daniel Dragota
   Daniel Dragota

   @N Dr Sa traiesti Nicolae,stiu despre ce vorbesti ca suntem de aceeasi virsta si inteleg nemultumirea ta.Tara asta care noi stiam ca este a noastra nu este a noastra ci este mosia cuiva din virful lumii .Cine la pus pe Ceausescu sef in tara asta?,noi? nicidecum.....cind acesta a arborat,,tara independenta si suverana,,si sa dezvoltat prin munca noastra care am construit orase,fabrici,uzine si tara si/a platit datoriile. asa cum bine stii.....aceasta situatie nu le/a placut,parerea mea este ca sau enervat pe el,el sa incapatinat ca era patriot si atunci l/au executat dind vina pe noi. ASTIA DIN ZIUA DE AZI NU SUNT ALESII NOSTRI CUM CREDE LUMEA SI TU SI FATA PENTRU CARE PLEDEZI TU .....ASTIA SUNT VATAFII PUSI LA ACEASTA MOSIE TOT DE STAPINUL MOSIEI CU DEOSEBIREA CA ASTIA ASCULTA CE SPUNE MOSIERUL. NOI SUNTEM DOAR NISTE SLUGI CARE TREBUIE DOAR SA MUNCIM CE SE VREA. AMINTESC AICI PENTRU TINE CA 10 MILIOANE AU FOST SCOSI DIN TERITORIU IN STRAINATATE(le/a mutat mincarea ca la soareci in alta parte)TARA FIIND DEPOPULATA ...DAR AICI FII ATENT !!!! S/AU MARIT EFECTIVELE DE POLITIE SI UIMITOR A APARUT SI....JANDARMERIA.PAI DACA SUNTEM MAI PUTINI IN TARA DE CE MAI MULTI POLITISTI SI JANDARMI????ACUM INTELEGI?NU MAI EXISTA NICI O SANSA SA IESI DIN FRONT....O SA FIE RAU PENTRU COPIII NOSTRI.....IA RASPUNDE FRATE ....E VRAJEALA CE TI/AM SPUS?SOCOTESTI CA ACUM INTELEGE FATA?...cu drag.

  • N Dr
   N Dr

   @Daniel Dragota POATE DOMNI ȘOARA ADI NU A ÎNȚELES BINE DE SPRE VREMURILE DE ATUNCI DAR FATA ÎNTREABĂ ÎN COMPARAȚIE CU CEAUȘESCU ĂȘTEA DE AZI CE MERITĂ. FATA NU LA SLĂVIT PE CEAUȘESCU, VREA UN RĂSPUNS CLAR DE CEI DIN ZIUA DE AZI CE MERITĂ, LA ACEASTĂ ÎNTREBARE TREBUIE SĂ RĂSPUZI!!!. CEAUȘES CU CU GRANDOMANIEA LUI A CO NSTRUIT FABRICI ȘI UZINE ÎN TOA TĂ MOLDOVA (EU AM FĂCUT ARMA TA LA BÎRLAD, ȘTIU CE VORBESC) ACOLO PĂMÎNTUL ESTE FOARTE SĂ RAC,EI CÎȘTIGA O PÎINE ÎN FABRICĂ AZI LEA DAT LA FIER VECHI ȘI ESTE MARE SĂRĂCIE ACOLO. ÎN BAZA LA ACESTE FAPTE VREA SĂ PRIMEAS CĂ UN RĂSPUNS CLAR,EA NU CERE ALTCEVA. TREBUIE SĂ ÎNȚELEGI CĂ EU NU AM FOST NICI ȘOIM,NICI PIO NER, NICI UTECIST, CU ATÎT MAI MULT MEMBRU DE PARTID,(MOTIVU AM O ALTĂ RELIGIE) DAR PE TIMPU ĂLA LUCRAM CA BULDOZERIST CA TEGORIEA A CINCEA,INTERESEAZĂ TE CÎT CÎȘTIGA UN BULDOZERIST PE VREMEA AIA,CÎND AZI SE SPU NE CĂ ROMÎNUL NU MUNCEA . MĂ VOI OPRI AICI NU ÎNAINTE DE A VĂ ADUCE AMINTE CĂ HITLER CU IDEILE LUI A RUINAT GERMANIA ȘI NEMȚII NICI O DATĂ NU LA VORBIT DE RĂU, DAR LA NOI DE 30 DE ANI TOT VORBIM DESPRE CEAUȘESCU NICI ÎN PERIOADA DE LA '82 PÎNĂ LA '89 CÎND TOTUL ERA CARTELAT NU A MURIT ATÎTA POPOR CÎT A MURIT ÎN 30 DE ANI DE DEMOCRA ȚIE,DAȚII RĂSPUNS CLAR DOMNI ȘOAREI CĂ DE VRĂJALĂ EFTINĂ E SĂTULĂ. SĂ AVEȚI O ZI BUNĂ ȘI CER SCUZE DACĂ AM GREȘIT.

  • Daniel Dragota
   Daniel Dragota

   @adi popescu mda ,daca asta vrei....sa.

  • adi popescu
   adi popescu

   @Daniel Dragota ba Daniel...fiecare intelege ce vrea...ca una spunem si alta pricepem

  • Daniel Dragota
   Daniel Dragota

   Ba Adi tu tot nu ai inteles,Ceausescu a executat resetarea pe acest teritoriu ....cind sa timpit si nu a mai executat ce i/se spunea ...stii....gata,uita/te ca resetarea continua.......

 • Cristina Păun
  Cristina Păun

  Atunci era dictatura dar s a construit cit în 100 de ani și noroc că ne a dat casa Ceaușescu ca acum nu eram în stare să plătim rata la banca pentru a face un credit tot în bloc comunist stau .

 • Maria Tundrea
  Maria Tundrea

  Felicitari! ceva din adevar expus, cei care nu sunt de accord erau securisti lui Ceausescu. Dar la cozile din 80 pin in 83 am stat si eu si ni era placut. Cei care va plangeti dupa epaca de aur ori ati pierdut mintile ori ati fost securisti.

  • N Dr
   N Dr

   CE PROFESIE AVEAȚI DOAMNĂ PE VREMEA AIA?? SA STAT LA COADĂ CĂ TOVARĂȘUL A VRUT SĂ SCAPE ȚARA DE DATORII CEIA CE EU NU MĂ PRICEP LA FINANȚE DAR ATĂT CÎT ÎNȚELEG ȘI EU ANUL TRECUT ȚARA SA ÎNPRUMUTAT 70 MILIEA RDE CU DOBÂNDĂ MAI MARE DECÎT ALTE ȚĂRI, NU SA CONSTRUIT NIMIC NICI BANI DE PENSII NU AVEM AZI AVEA COZI INTERMINABI LE LA TAXE ȘI IMPOZITE ȘI LA VAC CIN ASTRA ZENECA CARE PRODU CE CHIAGURI DE SÎNGE, ALTE ȚĂRI AU REFUZAT, LA NOI NI SE SPUNE CĂ EXISTĂ ȘI RISCURI DAR E BUN. DECI VĂ DORESC SUCCESURI

 • ILY K-Drama very much
  ILY K-Drama very much

  Casapopoului, cum o numea ceausescu care nu putea pronunta pe r si care se scufunda incet, incet. este exact universitatea lomonosov ca asa a vrut impuscatul. Se pare ca acolo a studiat el cand a fost in rusia. De aia nu are nimic de aface cu ahitectura romaneasca.

 • hadessa35
  hadessa35

  Gianina Corodan ne-a explicat clar de ce se continua procesul de distrugere al frumosului: pentru ca activistii de atunci sunt politicienii de azi! Punct! Cat despre parerile pro si contra abuzurilor comuniste impotriva proprietatii si a monumentelor, eu am o singura parere: daca crezi ca a fost bine ca niste constructii vechi, cu arhitectura deosebita, locuite de proprietari sa fie in primul rand luate de la proprietari si date in folosinta unor chiriasi, iar demolarea lor pentru a se face loc unor blocuri comuniste este o mare realizare, simplu, esti un comunist si tu. Omul de tip nou dorit de comunistii de atunci si-a gasit locul in tine, mintea iti este inutila, de prisos, iar tu esti cel mai fericit om. Nu trebuie sa faci nimic, nici sa gandesti, nici sa visezi, pentru ca tu vei face ce ti se spune. Statul va gandi in locul tau. Vei lua tratamente si iti vei face vaccinuri fara sa suferi de vreo boala,vei respecta legile date de guvern oricat de absurde ar fi si chiar iti vei pari vecinul care nu face ca tine. Deci esti un comunist iremediabil , creierul iti este spalat, iar tu habar nu ai. Chiar te crezi destept; vei vota impotriva "ciumei rosii" sau de partea ei, nu conteaza, oricum ii vei vota doar pe ei, pe activistii de odinioara. Daca te revolta abuzurile si crezi ca nu e normal sa fie deposedati oamenii de bunurile lor fara dovezi clare a evaziunilor, daca apreciezi cladirile frumoase, istoria poporului tau si iubesti oamenii buni si loiali, esti stingher intr-o lume opaca, dar te numeri printre putinii care inteleg viata si o traiesc; ceilalti traiesc o iluzie din care e posibil sa nu se trezeasca nicioadata!

 • Atudorei Vasile
  Atudorei Vasile

  Inca o intrebare dc trebuie sa acorde o nota pt constructi niste americani in vreme ce fac case de purcelusi la prima furtuna ramane doar praful din ele marturisesc(nu sunt un comunist )si constructiile de bun gust din timpul regelui daca erau atat de bune si de frumoase dece nu au rezistat cele mai multe din ele la cumtremurul din 77 ?

 • Atudorei Vasile
  Atudorei Vasile

  Da ...in toata colectia de fotografi aveti si poze frumoase ?Eu am trait in ambele realitati (si inca mai traiesc 😂 ) comunista si ceea de azi deosebirea >fotografiile sunt mai colorate si oameni care ne conduc sunt tot mai prosti!

 • Rox Bad
  Rox Bad

  Pacat ca nu-i tradus in engleza.Sa-l vada si altii....din prezent.Amatori de asa ceva

 • gicatrandafir
  gicatrandafir

  alt reportaj de propaganda mincinoasa, realizat de plosnitele burgheze care inca se tem ca vor fi trimise la munca.

 • gicatrandafir
  gicatrandafir

  poza cu restaurantul Columbia este din anii 90 :p

 • alexander dimitrov
  alexander dimitrov

  Multumesc domnului arhitect, m-am intors in tineretea, frumoasa, dar plina de suferinta ! Sa ne fereasca Dumnezeu de oameni la putere, dar prosti ! Idioti ! Ar trebui prostia, care dauneaza altora, sa fie incrimanilata ! Am fost student in Romania, si cand nu mai pot sa vad strazile si casele frumoase din Bucuresti, i-mi vine sa plang, simt, ca cineva mi- a furat tineretea ! Sa ne fereasca Dumnezeu de altii ca acast taran!

 • Ovideo Arkans
  Ovideo Arkans

  SECURISTII FACEAU POZE SI PENTRU EI NU ERA NIMIC INTERZIS , PENTRU RESTUL TOTUL ERA INTERZIS.

 • Robert Ionescu
  Robert Ionescu

  Comunismul a fost doar o etapă a planului Isis Ra hell în România ...

 • Petronela Stela Anca
  Petronela Stela Anca

  Fotografii superbe! Trist caaaaaaaaaaaaaaa nu MAI EXISTA, Cladirea cu perdele

 • Claudiu Gavrila
  Claudiu Gavrila

  felicitari pentru documentar ,extraordinar de bine lucrat !

 • LIVIU
  LIVIU

  Aoleooo, ce muzică... Păcat de content

 • Ionut Dan
  Ionut Dan

  Mancati cacat! Ceea ce se face din 89 pana in prezent si se continua! Este o distrugere a poporului roman! Ceausescu a fost cel mai mare patriot! Voi care stati acum si mancati cacat cu vidanja....spuneti defapt ce se intampla acum dupa ce l-ati ras pe ceausescu de pe fata pamantului......Ceusescu ne-a scos din mocirla! Romania a avut industrie ....eram o putere! Acum am ajuns gunoiul europei.....Cica am avansat!

 • andrei paulet
  andrei paulet

  Oameni buni. Sa va dați seama cum îți spala creierul. Prostii. Haideți sa ne întoarcem în timp și sa vedem ce a făcut Ceaușescu!? Ca președinte, erou al tarii am făcut ce nimeni nu va face niciodată.

 • andrei paulet
  andrei paulet

  Și proasta asta a făcut parte din video 😂😂😂😂

 • andrei paulet
  andrei paulet

  Stau și ma uit la el....si prostul care pune întrebări,,,, 😂😂😂😂

 • andrei paulet
  andrei paulet

  Om in vârstă de "part time" 😂😂😂😂

 • andrei paulet
  andrei paulet

  Voi sunteți români? Știți istoria? Dacă nu sa o învățati!!

  • andrei paulet
   andrei paulet

   Băi incultule. Țineți dracu gura închisă.

  • Sylver Sylver
   Sylver Sylver

   Care istorie, cea impusa ? :-)))) esti cel putin caraghios si naiv. ai si tu 14 ani ? ca atunci te cred ca esti prost. dar daca ai peste 40 de ani, atunci ai trait degeaba.

 • istudor dorel dirjan
  istudor dorel dirjan

  domnule arhitect va plac palatele tiganilor or fi legale...stim toti ca nu dar asta e realitatea in care traim inainte familiile aveau o casuta ca nu era caldura sau lumina e alta poveste dar aveau unde sa doarma

 • istudor dorel dirjan
  istudor dorel dirjan

  dupa ceausescu a ramas ceva acum nu sint in stare sa faca o autostrada

  • N Dr
   N Dr

   @smarg 12 PĂI NU AVEȚI SATISFACȚIE ACUM, TRĂIM FĂRĂ AUTOSTRĂZI ȘI NE OMOARĂ CU MI NCIUNA NUMITĂ CORONAVIRUS, FE LUL CUM FUNCȚIONEAZĂ A.T.I. CĂ TE DUCI CU O MICĂ RĂCEALĂ ȘI DU PĂ TREI ZILE AI PLĂMÎNI PERFORAȚI.DE UN AN DE ZILE NU A MURIT NICI UN PARLAMENTAR, MOARE DOAR PROSTIMEA DE JOS

  • istudor dorel dirjan
   istudor dorel dirjan

   @smarg 12 esti bine dus cu pluta dar in viata dai si peste lmbecili ca tine un salut

  • smarg 12
   smarg 12

   @istudor dorel dirjan singurul adevar e ca cea mai mare atrocitate a secolului XX a fost comunismul, in urma caruia au murit sau au fost umiliti si torturati milioane de oameni, indiferent ce realizari inchipuite consideri tu ca a avut. Preferam sa traim fara autostrazi decat sa ne omoare comunistii elitele si sa ajungem sa traim cu oameni ca tine, analfabeti functionali cu acces la internet, dar cu lipsa acuta de creier.

  • istudor dorel dirjan
   istudor dorel dirjan

   @smarg 12 e un adevar dar cum adevaru doare asta e nu se trateaza de comunism sau de democratie vb de realitate

  • smarg 12
   smarg 12

   comentariu tipic de comunist securist si hot care-si turna vecinii..

 • Ionita.n Ionita
  Ionita.n Ionita

  Andre Pandele, bati campii si tu si DINU. Dar acum, DACA mai traiesti, nu vezi lumea in ce directie se indreapta? Globalismul, care este un system comunist, preluat 100% de la fratii nostrii chinezi, pricepi oare acum ceea ce simteau altii acum 31 de ani? Cred ca doar va place sa comentati si nimic mai mult. Acum esti obligat sa accepti globalizarea deoarece a iesit la suprafata ca sistemul comunist este mult mai avantajos si profitabil decat invechitul si dezagreabilul capitalism. Uitati-va in jurul vostru. Nu mai mintiti poporul si nu mai influentati opiniile cu crezurile voastre diabolice. Asteptati sa vedeti ceea ce urmeaza....si daca o sa mai traiti, poate o sa va reamintiti ca in urma cu 35-45 de ani am fost un popor respectat si invidiat de asa zisi capitalisti si nu numai....

 • Brinza Mihai
  Brinza Mihai

  ce faceti si voi zici ca era coreea de nord si ca era ca in lagar.... de asta au avut atatea de vandut... aproape 30 de ani....

  • Brinza Mihai
   Brinza Mihai

   @cool trades poti vb cu parintii tai in cel mai simplu caz si cu multi alti oameni, in speta romaneasca este ca omul sa se planga chiar daca are tot se plange...pana mea

  • cool trades
   cool trades

   Pai asa era mai ....ai trait atunci?

  • Florin Gheorghe Spreitzer
   Florin Gheorghe Spreitzer

   In 45 de ani de delir sau adunat 🤣

 • Școala Vieții
  Școala Vieții

  si totusi paradoxu e ca avem doar ce a facut acest ''tiran'' ceausescu !! de atunci cam nimic ( inafara de catedrala neamului :)) dar probabil nici cuvantu avem nu mai exista ca traim intrun individualizm pentru supravietuire adica fiecare pentru el . eu nu stiu cum era pe vremea comunizmului .... ca sunt din 95 .. dar probabil tot o fi fost aplicat pe modelu romanesc de sacalaj cu manevre si smenuri ..doar is mai destept si mai hot si trebui so duc mai bine ca orcine.... dai in morti lor pe restu ...... idea ca un copil din vaslui ar avea asceleasi conditi cu un copil de.lu iohanes de exemplu nu suna deloc naspa ... sau cu alui bill gates...mie mi se pare anormal sa stii ca unu poate cumpara oce isi doreste iar altru este condamnat la o robie permanenta . sau ca o famile locuieste intro casa mica iar alti au 10 camere ..... sau ca gazele din pamant de exemplu sau padurile pot fii a unei singure persoane ..... sau sa platesti energia electrica .. sau ca alti scot tone de pesti din oceane si isi cresc bogatiile peste orce pic de masura .. sau ca cine o inventat sculele cu care se produc bani in fabrici este onest si trebui sa il credem pe cuvant ....si multe multe altele . in fine stiu ca e inutil acest comentariu pe youtube . dar na

  • vasilew
   vasilew

   Cei bogati,s-au inbogatit profitand de oamenii saraci,care nu pot recupera niciodata decalajul pe cale amiabila...Pentru ca nu exista justitie...Despre ce vorbim?...

 • Vânătorii de muzică
  Vânătorii de muzică

  propaganda de cacat! muie!

 • Ciubota Viorel
  Ciubota Viorel

  Acum toti sunt anticomunisti

 • Ciubota Viorel
  Ciubota Viorel

  de ce nu ai zis nimic atunci?

 • Vânătorii de muzică
  Vânătorii de muzică

  mars la cacat!

 • Matahary
  Matahary

  De ce trebuie să ne arătați ceva ce vede și știe toată lumea??? NOI nu am orbit TOȚI!!!!!!!!Și nici de SCEROZĂ nu suferim TOȚI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Mango
  Mango

  Sa ma bata vantul daca nu mi se pare mai urat acum si mai odios decat odiosul, ala ne-a facut o tara, buna rea, ca noi am fost prosti si am demolat tot ce vina are odiosul ? ce vina are el ca in 90 eram liberi si independenti fara datorii si cu o industrie functionala, da stiu, zicea petre roman criminalul ca era o gaura neagra, dar acum sper ca va place ca ati plecat in bejenie si probabil vom disparea ca natie in 20--30 de ani, e mai bine asa, nu o sa planga nimeni dupa noi

 • Ioana Dana
  Ioana Dana

  Domnule arhitect, ați oftat de atâtea ori din adâncul sufletului. Asta este o explicație detaliată a tot ceea ce ați trăit și redat. Iar pentru asta veți deveni nemuritor.

  • lia greene
   lia greene

   Un arhitect adevarat sufera si mai mult cand cladiri si case sunt distruse, mai ales cele cu semnificatie istorica, un arhitect stie exact cat valoreaza o asemenea cladire, si aici nu vorbim de valoarea monetara...

 • ROBERTO2109 T
  ROBERTO2109 T

  Tematica este pentru cei născuți după anii '80. Și are pare a impresiona pe aceia cărora le este dedicată . Nu însă și pentru aceia care au trăit cu adevărat realitatea din perioada aceea, adică cei născuți ceva mai devreme de '80. În orice caz este greu de înțeles care este scopul unei prezentări intr-o lumină sumbră a perioadei cele mai înfloritoare a României acum când după atâta timp se vede diferența dintre viața socio-economică de atunci și cea de acum. E un fel de prosteală pe față....și a generațiilor tinere... Așa cum se manipulează istoria contemporană rezultă că și istoria ceva mai îndepărtată de contemporan a fost la fel schimbată după interesele de moment...

  • vasilew
   vasilew

   Normal,doar nu te astepti sa se spuna adevaruri istorice vreodata de catre media dezinformatoare...

 • Honda CBR
  Honda CBR

  Da București capitală țării arata ca in secolul 19 cu case vechi ,cu strazi MURDARE, pietruite ,cu canalizare care se înfundă la o ploaie mai puternică ,cu cartiere urâte, cu wc în curte ca la tara ,iar în zona Tineretului unde este acum LICEUL SINCAI ERA LACUL COCIOC ,SI CARTIERUL COCIOC UN CARTIER MIZERABIL CARE PUTEA CA NU ERA CANALIZARE SI IN LACUL ACELA SE ARUNCA TOT FELUL DE MIZERII ! NU MAI VORBIM DE RAUL DÂMBOVIȚA UNDE ERAU DEVERSATE TOATE CANALELE CU FECALE ,DE MUREAI VARA DE MIROS ! ERA PITORESC SA TE PLIMBI PE MALUL RAULUI VARA ! NICI O STRADA NU ERA ASFALT ! TOATE ERAU CU PIATRA CUBICA PUSA PE LA ANII 1800 ! DOAR ZONA LA PIATA ROMANA ERA MAI CURATA SI CU CLADIRI MAI SELECTE IN LUNGUL BULEVARDULUI MAGHERU ! DE LA PIATA UNIRII CAND TRECEAI PODUL PESTE DÂMBOVIȚA CASE SI CARTIRE DE ORAS DE PROVINCIE ! MICUL PARIS !

 • FT
  FT

  Este SP in original

 • Merticariu Elena
  Merticariu Elena

  Omul cel vechi, daca privim creștinește se referă la omul cupacate și patimi iar cel nou înnoit prin patimile și Învierea Lui Hristos. Dar ăștia propun un om nou fara Dumnezeu. Se înțelege, deci un om al diavolului, fara nimic sfânt așa cum ne arată mărețul comunism care acum încă e pe noi și care ne propune în continuare sa facem spitale și nu catedrale apoi.....priviti, azi se propun următoarele. Priviti și deschideți ochii, rugati-va la Dumnezeul cel viu și deschideți mintea.

 • Merticariu Elena
  Merticariu Elena

  Trebuia mai mult. Mai vreau. La film mă refer.

 • Merticariu Elena
  Merticariu Elena

  Și ăștia cu vaccinurilor vor un om nou. Or fi copiii celor de dinainte?

 • marcel kikiriki
  marcel kikiriki

  Ceausescu , prin politica lui , a dat nastere si a creeat generatii de monstrii , care de 30 de ani distrug Romania si tot sacrificiul facut prin munca timp de de 45 de ani de acei muncitori ! Sa numai vorbim de de odraslele acelor vremuri din CC-PCR care dupa 1989 au furat tot ce le a stat in cale ! Un exemplu este fostul primar Radu Mazare , Traian Basescu si lista continua ! Nu ne mai revenim si nu ne mai facem bine NICIODATA ! Adio ! am avut si noi o tara !

  • N Dr
   N Dr

   CARE MONȘTRI TATAE PRIM MINISTRU AVEA ZECE ANI ATUNCI ȘI MERGEA PE CĂMP CU VACILE NUI DE RÎS ȘI EU LA ȚARĂ M-AM FĂCUT MARE CU VACA DE LANȚ CE EDUCAȚIE A PRIMIT EL DE LA COMUNIȘTI DE A DEVENIT MONSTRU .TREI LUNI DE ZILE DUPĂ CE AU LUAT CONDUCEREA LE SPUNEA JURNALIȘTILOR CĂ BANII DE PENSII ESTE DEJA PRINȘI ÎN BUGET DUPĂ TREI LUNI KANCI NU MAI ESTE BANI AU PROMIS CĂ DESFIINȚEAZĂ PENSIILE NESIMTITE, ACUM NU POATE CĂ E LEGEA SEMNATĂ, PĂI DRĂGUȚULE SPUNEAI LEGEA SĂ NE DEA 40%ESTE SEMNATĂ PENTRU NOI NU E VALABILĂ ZICEA CĂ A FĂCUT UN EFORT FOARTE MARE CA NEA MĂRITCU 14% PE TIMP DE PANDEMIE ȘI D.IOHANIS A SPUS ATÎT SA PUTUT NUE BANI DE ACORD DAR ÎN IULIE A DAT UN SPOR LA SALARIU PREFECȚILOR DE 30%,AȚI ÎNȚELES DOMNILOR COMENTATORI CARE O PUNEȚI NUMAI DE GICĂ CONTRA CĂ-I MAI BINE ACUM??ÎNAINTE DE ALEGERI SPUNEA CĂ SE VA MĂRI PENSIILE CU 8%IN IANUARIE ȘI KANCI, APOI TIMP DE 4 ANI PĂNĂ LA 40% DUPĂ CUM SE VEDE TOT KANCI. ȘI DACĂ TOT FACÈM COMPARATIE CUM A FOST ȘI CUM E ACUM SĂ VĂ DAU EXEMPLU DE PRIN ANII 75 77 LUCRAM PE ȘANTIER PRIN JUDEȚ ȘI AVEAM ÎNTREPRINDEREA PE POPA TATU MAI BINE ZIS PE O STRADĂ LA DREAPTA ÎN SPATELE UNEI BISERICI CARE ESTE CHIAR PE COLȚ. EI BINE VENEAM ACOLO CĂND LUAM SALARIU ETC..CĂND PLECAM O LUĂM ÎN JOS PE LĂNGĂ CIȘMIGIU ȘI STRADA FIIND PARALELĂ INTRAM PE PRIMA ALEE PRIN PARC ȘI ACOLO BĂNCILE ERAU PLINE DE PENSIONARI (ODIHNEASCĂSE ÎN PACE)ȘI ERAU FOARTE LINIȘTIȚI ACUM EMAI BINE ÎN 77 A FOST CUTREMURUL CARE ÎL ȘTIM CU TOȚII CEAUSESCU ERA ÎN IRAN IMEDIAT NOAPTEA A VENIT ÎNAPOI ȘI DIMINEAȚĂ ERA PRINTRE RUINE. ASTĂZI ARDE OAMENI DE VII LA SPITAL ȘI IOHANNIS PLEACĂ LA SCHI,CARE CREZI CĂ A FOST ȘI ESTE MAI APROAPE DE POPOR. ULTIMUL EXEMPLU ȘI VOI ÎNCHEIA:METROUL DIN DRUMUL TABEREI DE CĂȚI ANI ESTE ÎNCEPUT SE DUCE LUKOVID ORBAN CU MARE TAMTAM ȘI TAE PANGLICA, DUPĂ O LUNĂ ÎNCEPE SĂ CURGĂ APĂ DIN TAVAN ȘI ARE GURA PLINĂ DE SPECIALIȘTI, EU NU POT SĂ-I SCRIU, DACĂ PUTEȚI DAȚIMI UN INDICIU SAU SPUNEȚII CĂ LA UNIRII SE ÎNCALECĂ DOUĂ LINII DE METROU ȘI PE DEASUPRA CURGE ȘI DĂMBOVIȚA(CURGE ÎN DRUMUL EI NU ÎN METROU)APROPO ȘTII DE CE NU ARE BANI DE PENSII??PT. CĂ ÎN SEPTEMBRIE TREBUIE SĂ DĂM CĂTEVA ZECI DE MILIARDE DOBĂNDĂ,DAR MAI E PUȚIN ȘI SORA MEA KIOVEȘI ARE GRIJĂ ȘI ÎNCEPE ACTIVITATEA. DA CHIAR MIAM ADUS AMINTE, NUI MAI ZICEȚI """LULUȚA??

 • bubble kuku
  bubble kuku

  Nu se compara trecutul cu GENOCIDUL TOTALITAR IN CARE SUNTEM ACUMA CU UE-USA!

 • vass cvasi
  vass cvasi

  Un om urias care și-a depășit condiția de cizmar....atâtea spitale, scoli, industrializarea unei țari total agrare, institute ce cercetare medicala, electrificarea și asfaltarea întregii tari, etc etc etc.....au ajuns puii sa judece cloșca, ăștia doi și alți "inteligenti" ca ei... care nu vor rămâne în amintirea nimănui, doar a familiei lor. Pai nici urmașii voștri nu vor ajunge macar la cizma lui Ceaușescu...tineti cont ca ai mei au fost muncitori de rand, nu din cei de sus....dar când vad cum e azi comparativ cu realizările de atunci....când vad acești neica nimeni dându-și cu părerea...

  • vasilew
   vasilew

   Ai perfecta dreptate...Insa istoria este falsificata in continuare,ceea ce este foarte grav pentru formarea opiniei celor tineri...

 • locosaint
  locosaint

  Pentru cei ce spun ca inainte era mai bine.

 • Daniel Irimescu
  Daniel Irimescu

  Fa poze cu czpitslistij ronanu care se desfata cu milioanele de euroi nu aveti. Calitalistul vali Li vinelie si capitListul salam6

 • csgo suchti
  csgo suchti

  Exact si asta se incearca acuma pe plan mondial . A creea un om nou care asculta si este deplin dependent fata de stat si fara multe drepturi.

  • Geta Iordache
   Geta Iordache

   Exact-si raderea trecutului,great reset etc -si eu m-am gandit imediat,de aia ii zice neo-marxism...

 • adrian godeanu
  adrian godeanu

  Felicitări!!!👏👏👏👏👏

 • bogdan stanescu
  bogdan stanescu

  daca nu era ceasca nu aveam multe asa ca lasati+o balta

  • cool trades
   cool trades

   Pai multi au ramas fara casa.Asa ca las-o tu balta.

 • Sharpyku
  Sharpyku

  14:25 cum naiba sa fii academician si sa spui datoreste, se vede ce destepti au crescut pe timpu ala..

  • vasilew
   vasilew

   @Vasile Vornicu , limba corecta era graiul vechi,pe care niste academicieni prosti o schinba in limba moderna,incalcand grav limba materna...Si cunosc si motivul pentru care ingroapa graiul vechi...

  • Vasile Vornicu
   Vasile Vornicu

   @Sharpyku OK.... poti sa o intorci daca asta iti face placere , dar discutia a pornit de la faptul ca nea academicianul spune : ,,datoreste,, si ca din punctul tau de vedere ar fi trebuit sa formuleze ,,datoreaza,,. Adoptarea neologismelor, inclusiv sintaxa si morfologia limbii romane sunt intr-o continua modificare , ceea ce necesita un ,,UPDATE,, permanent. Fi pe pace ... nici eu nu-i sufar pe comunisti, dar aici vorbeam de folosirea corecta a limbii romane. Sistemul social, politic și economic (comunism, socialism, capitalism etc) nu are nici o treaba cu un academician care foloseste un arhaism si nu a reusit sa tina pasul cu toate modificarile facute in vocabularul limbii romane in cateva zeci de ani. Sunt convins ca nu imi dai dreptate si tocmai de aceea nu am de gand sa mai continui.

  • Sharpyku
   Sharpyku

   @Vasile Vornicu ooo, Vasile m-ai prins, UPGRADE voiam sa spun, de la era socialista la capitalism, este un UPGRADE enorm,update insemna sa ramanem comunisti dar cu o versiunea mai accetabila(gen china) intr-o alta oridine, este cam acelasi lucru, dar e bine Vasile ca ai gasit tu punctul culminant de care sa te iei :))

  • Vasile Vornicu
   Vasile Vornicu

   @Sharpyku "upgrade" ??? Cum ??? Ce ,,piese,, s-ar putea schimba la un batran, ca sa rezolvi problema asta ?!? Poate ai vrut sa spui : UPDATE Cand o sa ai si tu anii acelui academician, sigur vei fi cu update-urile la zi. Sper ca sti care este diferenta dintre ,,UPGRADE,, si ,,UPDATE,,

  • Sharpyku
   Sharpyku

   @Paul Adrian Tanasa am inteles ideea, stiu exact ce inseamna, e aceeasi chestie cum fac unii batrani inlocuiesc â cu î - ul intr-un cuvant/Fraza Dar te astepti sa isi dea "upgrade" In fine.

 • Daniel Medrea
  Daniel Medrea

  „Fraţilor, dorinţa inimii mele, și rugăciunea mea către Dumnezeu, pentru israeliţi este să fie mântuiţi. Le mărturisesc că ei au râvnă pentru Dumnezeu, dar fără pricepere, pentru că, întrucât n-au cunoscut neprihănirea pe care o dă Dumnezeu, au căutat să-și pună înainte o neprihănire a lor înșiși și nu s-au supus astfel neprihănirii pe care o dă Dumnezeu. Căci Hristos este sfârșitul Legii, pentru ca oricine crede în El să poată căpăta neprihănirea. În adevăr, Moise scrie că omul care împlinește neprihănirea pe care o dă Legea va trăi prin ea. Pe când iată cum vorbește neprihănirea pe care o dă credinţa: „Să nu zici în inima ta: ‘Cine se va sui în cer?’ (Să coboare adică pe Hristos din cer.) sau: ‘Cine se va coborî în adânc?’ (Să scoale adică pe Hristos din morţi.)” Ce zice ea deci? „Cuvântul este aproape de tine: în gura ta și în inima ta.” Și cuvântul acesta este cuvântul credinţei, pe care-l propovăduim noi. Dacă mărturisești deci cu gura ta pe Isus ca Domn și dacă crezi în inima ta că Dumnezeu L-a înviat din morţi, vei fi mântuit. Căci prin credinţa din inimă se capătă neprihănirea și prin mărturisirea cu gura se ajunge la mântuire, după cum zice Scriptura: „Oricine crede în El nu va fi dat de rușine.”” ‭‭Romani‬ ‭10:1-11‬

  • Daniel Medrea
   Daniel Medrea

   vasilew Nebunia ta te duce in Iad Trebuie sa te lepezi de tine și Nebuniile tale sa te întorci la Dumnezeu „Dar Duhul spune lămurit că, în vremurile din urmă, unii se vor lepăda de credinţă, ca să se alipească de duhuri înșelătoare și de învăţăturile dracilor, abătuţi de făţărnicia unor oameni care vorbesc minciuni, însemnaţi cu fierul roșu în însuși cugetul lor. Până voi veni, ia seama bine la citire, la îndemnare și la învăţătura pe care o dai altora.” ‭‭1 Timotei‬ ‭4:1-2, 13‬

  • vasilew
   vasilew

   @Daniel Medrea , muntii nu mint,evident ca acum sunt rasi de pe suprafata Pamantului,pentru a sterge urmele dovezilor...Aurul ii este placut domului,ca il face preafericit,in vreme ce oamenii sunt omorati in razboaie ca sa le fie furate bogatiile...Cat de incuati mintal sunteti si cum v-au mai pus ochelari de cal,sa nu mai cunoasteti realitatea in care traiti...

  • vasilew
   vasilew

   @Daniel Medrea , realitatea nu poate fi ignorata.Muntele nu este facut de dumnezeu.Nici un popa nu poate nega acest lucru.Astfel se dovedeste ca in religie se minte in mod rusinos.

  • vasilew
   vasilew

   @Daniel Medrea , tu nu stii ce vorbesti,vorbesti despre ce ti-au spus altii,care ti-au schinbat perceptia despre ce esti tu in realitate...

  • Daniel Medrea
   Daniel Medrea

   vasilew Deștepții ca tine sunt pe bulevard „Intraţi pe poarta cea strâmtă. Căci largă este poarta, lată este calea care duce la pierzare și mulţi sunt cei ce intră pe ea. Dar strâmtă este poarta, îngustă este calea care duce la viaţă și puţini sunt cei ce o află.” ‭‭Matei‬ ‭7:13-14‬ ‭( bulevardul Iadului )

 • Vancouver BC
  Vancouver BC

  Tradatori de tara de popor.Va fut pe toti in gura de capitalisti .

 • um02122
  um02122

  29:32 de-abia acum afla si taica-su ce facea domnisoara.

  • Paul Adrian Tanasa
   Paul Adrian Tanasa

   Ce facea?

 • CORNEL STAN
  CORNEL STAN

  BRAVOO !

  • Maria Hildenbrand
   Maria Hildenbrand

   Dragi tovarăşi...şi naş Florea...Era o zicală pe vremea aceea...A fost greu...

 • Violeta Ghemulet
  Violeta Ghemulet

  Ghetouri de cacat ,toti golanii Romaniei au invadat Bucurestiul in 1980 ,pe pst de santieristi ,au invadat Bucurestiul cu plozii lor nenorociti ,familii de analfabeti ,care nu stiau cum arata un robinet cu apa calda

 • Violeta Ghemulet
  Violeta Ghemulet

  Toti securistii din Romania trebuiau spanzurati cu capul in jos in Piata Unirii din Bucuresti,iar plozii lor nenorociti impuscati imediat

 • masus masus
  masus masus

  La un calcul realistic, ce s-a realizat in acea vreme pentru Romania, nu s-a facut in ultimii 30 de ani nici 0,1%. Cu bune cu rele. Adica daca nu iti placea scoala, ajungeai maturator sau muncitor necalificat. Trebuie sa inceteze denigrarea unui om care era dezinformat, dar avea viziune. De aceea Romania era la Revolutie fara datorii fata de nimeni si cu un capital si valuta imprumutata foarte mare, fiind propusa sa devina Banca Europeana. Din aceasta cauza, lumea fiind ipocrita si influentata, fara sa mai aiba rabdare vreo 5 ani, s-a ajuns la situatia de azi dupa Revolutie, adica o tara vanduta, inglobata in datorii si cu o putere de convingere prin Mass-Media a prostimii de nevazut. Am fost norocos sa traiesc copilaria in Romania 1977-1989 si chiar am trait minunat, fata de cum traiesc tinerii si copiii astazi in 2021.

 • facfocu
  facfocu

  cu cat ma uit mai mult cu atat innebunesc mai mult ..ceausescu a distrus MOSTENIREA CULTURALA... si acum e f bine ce sa zic ..copii nostrii fug din tara .. nu mai stau nici la coada pentru oua .. nu va e rusine? minunata si fascinanta romanie de azi e DIASPORA.. copii sacrificati sa fie slugile europei...RUSINE DE DOCUMENTAR ! sunteti sluga capitalistilor si va lipseste grav coloana vertebrala...de patriotism nu mai vorbesc ca nici nu v-a suierat pe langa urechi...

 • facfocu
  facfocu

  bha ya mai datzi-va in mortzisorii vostrii cu vrajeala voastra cu tot..ceausescu a construit mai mult decat sunteti voi in stare sa dati cu var ..puneti mana pe o bidinea si dati cu var sa vedeti cum e/// si ce tot spuneti ca era legea aia si legea ailalta? omu era sef de stat deci legea o facea el pentru toti ... nu v-ar fi rusine...ne-a scos din gunoaie pe toti ..ce s-a mai construit de atunci? cand vreodata o sa ne mai apartina noua romania? ne-am vandut strainilor si suntem slugi marilor puteri... mai si vorbiti de ce a facut EL... vai si amar..v-a bulversat in bucla de prosti in care traiati..arhitectii pwlii

 • Abdulador
  Abdulador

  AZI ACEST FM NU ARE NICI O VALOARE DA CHEAR E RIDICOL SI JIGNITOR PENTRU ROMANI

 • crudelas crudelas
  crudelas crudelas

  acest asa zis ,,mastodont,,cum il definiti dumneavoastra, a ramas al Romaniei nu al cuiva personal. dus cu ,,pluta,, santeti dumneavoastra. nici un roman nu cred ca va da dreptate. vorbesc de romanii cinstiti, muncirori.ok acum cand noi nu reusim sa avem pentru un singur copil o casa sau o garsoniera vorbim ca atunci erau 10 familii care aveau mai mult?acum cati sant care nu fac nimic si au palate? dar cine va da de mancare? sa va fie rusine pentru ca va vindeti ca niste...........

 • crudelas crudelas
  crudelas crudelas

  domnule arhitect vad si cred ca nu numai eu ,ca acum trebuie sa multumesti celui pe care il critici, ca ai o canapea si 2 fotolii din epoca ,, de aur,, sau este o strategie de ,,om cinstit,, pentru prosti

 • Demra Dulescu
  Demra Dulescu

  Singura fotografie care conteaza e cea de strada, intotdeauna vie, o calatorie in timp.

 • 1953mihai
  1953mihai

  Ce tot va uitati in urma?! Avem o istorie , buna, rea, este a noastra si trebuie sa ne-o asumam. Aratati marile " succesuri" de azi si proiectia pentru viitor. Sunteti in stare???

  • Mia Persu
   Mia Persu

   Unul dintre succese este acela că fotografiatul nu este interzis în zilele de azi și e adevărat, fotografia prezintă cam aceeași situație, așa cum e ea, bună sau rea și cam același teatru - n piața mare

 • Dogmatix
  Dogmatix

  Stie cineva unde este facuta poza de la 52:46? Mersi.

  • Mihai Tomosoiu
   Mihai Tomosoiu

   Este la intersecția străzilor Vasile Lascăr și Viitorului, în dreptul părculețului care acum se numește ”Microparcul Viitorului”.

 • August test
  August test

  La fel sunt si legile din ziua de azi. Acelasi plan urbanistic a fost urmat si dupa '89. La fel este si acum vis-a-vis de spatiile verzi. Si acum ca si atunci avem buda in fundu gradinii.